Alt handicapat

Curs de psihopedagogie: „Educaţia formală se realizează în unităţi special create acestui scop, care asigură condiţiile necesare pentru însuşirea şi aprofundarea noţiunilor specifice segmentului de vârstă a copilului, precum şi dezvoltarea trăsăturilor de personlitate ale viitorului adult şi comportamentul acestuia în societate”. Tradus, asta înseamnă că trimiţi copilul la şcoală să înveţe carte şi să mai înveţe şi să se poarte în colectivitate, pregătindu-l astfel pentru viaţa de adult. Din acest punct de vedere, responsabilitatea educatorului, adică învăţător, profesor, antrenor, etc. devine una imensă, deoarece de el depinde integrarea în societate a viitorului adult, precum şi comportamentul acestuia vizavi de semenii săi.  Iar copiii, cel mai adesea, învaţă cum să se comporte în societate imitând adulţii din jurul lor.
Întrebare: Oare ce adulţi vor fi elevii acestei clase unde un handicapat îi terorizează în asemenea hal???

Pornind de la întrebarea de mai sus, mai completez cu alte câteva întrebări, se pare că retorice, din păcate. Câte oare astfel de comportamente deviante or mai exista chiar în oraşul tău? Dar în şcoala unde învaţă copilul tău? Ce zice Legea Educaţiei despre treaba asta?

L.E. Zice directorul bătăuş: „E o făcătu’ă!”. „Făcătu’ă” eşti tu, băi handicapatule şi cu toţi colegii tăi care nu sunteţi în stare să-i învăţaţi pe copii decât cu pumnul, palma şi trasul de păr.


2 Responses to “Alt handicapat”

  • Marius Says:

    Adaug si eu intrebari:
    – Oare de ce s-au montat camere video doar pe holurile scolilor, nu si in clase? Am putea vedea foarte multe asemenea scene. La asta se adauga si violenta verbala, limbajul trivial al unor „profesori”.
    – De ce nu este obligatoriu un examen psihologic riguros pentru cei care lucreaza in invatamant?

  • Eugeniu Belivac Says:

    Nu s-au montat camere video în clase din cauza prevederilor „Statutului Personalului Didactic”, care dă unui profesor aproape atributele unui mic zeu. Examenul psihologic este obligatoriu, însă se face la fel cum se fac examenele psihologice pentru permisele de conducere sau alte asemenea examinări unde se merge pe principiul „Las’ că merge şi aşa”. O să mai scriu câteva ceva despre noua lege a învăţământului, aşa că ţine aproape!

Leave a Reply