Oboseală

Oboseala te cuprinde. Îţi blochează toţi muşchii. Te paralizează. Îţi blochează creierul în ciuda cafelei pe care o bei în speranţa unei mult râvnite prospeţimi intelectuale. Încerci şi un energizant. Nimic! Nicio parte a corpului nu te mai ascultă, nici măcar mintea. Trebuie să te opreşti şi pace!

De aici drumul se bifurcă.

Prima variantă: Te uiţi în spate şi vezi că ceea ce ai realizat îţi umple sufletul de bucurie, dar mai ales de satisfacţia aceea care te motivează să mergi mai departe.  Te opreşti din drum, preţ de două clipe, savurezi acest moment, pentru ca, mai apoi, să te avânţi din nou la luptă. Iar lupta ţi se va părea mai uşor de câştigat. Ori,

A doua variantă: Aceasta este şi varianta otrăvită, care, în funcţie de doza de otravă, te poate ucide ori te poate pune în genunchi ori te poate scoate din peisaj ori, dacă eşti îndeajuns de tare, te întăreşte şi mai tare. Depinde de cum o iei! Importanţi sunt prietenii ori „prietenii” care te ajută să ţi-o iei, care ştiu să te împingă de la spate, acolo unde vor ei. Sau poate tu.

Oricum ar fi, oboseala este benefică. Îţi arată că este momentul să te opreşti, să savurezi un ceai ori o cafea şi să te bucuri de zorii unei noi zile!


Leave a Reply