Început de an, început de drum

Citind ceva tutoriale în această binemeritată vacanţă, am dat peste un tânăr fotograf american, extrem de talentat şi un foarte bun manager al propriei cariere de succes. I-am citit materialele şi am văzut şi câteva tutoriale, dar poate cel mai interesant a fost un material despre cum ar trebui să arate un portofoliu, indiferent că este online sau în formă tipărită. Iar ideea de bază care ar trebui să stea la baza portofoliului este simplitatea, fără înflorituri inutile, fără brizbrizuri prea colorate care să atragă ochiul prin „deranj cromatic”. Imaginile, cele mai bune şi alese pe sprânceană, trebuie să vorbească de la sine.

Ascultându-i sfaturile şi reevaluându-mi acest site, mi-am dat seama că este prea încărcat, că este atât un blog, cât şi un portofoliu, cu o structură destul de întortocheată. Da, uite că am greşit când l-am gândit în urmă cu doi ani şi am puterea să o recunosc. Aşa că am pornit la treabă. Mi-am luat un nou domeniu, www.eugenbelivac.ro, m-am pus să caut teme de wordpress potrivite şi am purces la alegerea fotografiilor ce urmează să intre în portofoliul online. Aproape două săptămâni mi-a luat să iau domeniul, să cumpăr tema, care, apropos, nu este realizată de mine şi mi se pare corect să o recunosc, să fac selecţia imaginilor să le pun pe categorii, să le integrez în site, să corectez micile neconcordanţe şi să testez site-ul de pe cât mai multe device-uri.

Nu am pretenţia unui portofoliu extraordinar şi sunt convins că multe din imaginile prezente acum în acest portofoliu vor fi înlocuite cu unele mai bune, pentru că îmi doresc să îmi depăşesc mereu limitele. Aşa că staţi prin preajmă, şi mai aruncaţi câte un ochi pe:

www.eugenbelivac.ro

Noul meu portofoliu online


2 Responses to “Început de an, început de drum”

Leave a Reply