Trash the dress

Dezbateri, discuţii, certuri şi alte porcării din cauza examenului de bac, aşa că mai bine revin eu la ceea ce îmi place să fac. Aşadar, profitând de timpul liber pe care îl am, în vacanţă, mi-am programat câteva şedinţe foto pentru a-mi îmbogăţi experienţa fotografică şi portofoliul. Pentru început, îmi doresc să abordez un gen de fotografie, aflat în strânsă legătură cu fotografia de nuntă şi care poartă un nume cosmopolit de englezesc, neavând încă un corespondent în limba română: „trash the dress” (fă praf  rochia). Este vorba de şedinţa foto, de după nuntă, când toate emoţiile evenimentului au dispărut, când zâmbetul de complezenţă din ziua nunţii a fost şters de pe feţele mirilor, iar timpul nu mai este neprietenos nici cu mirii şi nici cu fotograful. Este o foarte bună ocazie pentru o şedinţă foto neconvenţională, în locuri unde rochia de mireasă se poate murdări, rupe, uda sau chiar distruge în totalitate.  Succesul unei astfel de şedinţe foto depinde direct de creativitatea şi tehnica fotografului şi de disponibilitatea cuplului de a intra în rolurile poveştii create împreună cu fotograful. Sunt foarte importante şi locaţiile unde se va desfăşura această şedinţă foto, elementele de decor sau, de ce nu, de butaforie, recuzită, etc.

Am studiat acest gen de fotografie şi pot să vă spun că am văzut o mulţime de astfel de şedinţe, unele de-a dreptul  extraordinare, care îţi smulg acel „Uoau” involuntar, dar şi altele de-a dreptul îngrozitoare, stârnindu-mi un sentiment de milă faţă de mirii chinuiţi de un „pozograf” care i-a târât pe cine ştie ce dealuri nămoloase sau fabrici dezafectate pentru a le livra apoi poze arse, ori pline de zgomot şi neclare, cu încadrarea făcută de-a-nboulea şi aşa mai departe. Internetul este plin de astfel de exemple, de aceea nu voi insista asupra lor. Vă pot da, însă un exemplu de o adevărată  şedinţă foto „trash the dress„, urmând acest link, unde veţi găsi o echipă pe care o admir şi la care încerc să mă raportez din punct de vedere al calităţii.

Aşadar, fiind la început de drum şi dorind să abordez acest gen fotografic, le propun celor interesaţi o astfel de  şedinţă foto GRATUITĂ, pentru portofoliul meu, singurele condiţii pe care le pun sunt ca perechea să fie din Râmnicu Vâlcea şi proaspăt căsătorită (atât rochia miresei, cât şi costumul ginerului să nu fi rămas mici 😀 ), să fie deschisă găsirii unor  cadre şi locaţii neconvenţionale, să fie dispusă să creem împreună o poveste în funcţie de personalitatea lor şi să ne petrecem o zi întreagă pe coclauri, realizând această şedinţă foto. Nu vă propun un concurs, nu vă îndemn să daţi like-uri, voturi şi altele asemănătoare, ci voi merge pe sistemul primul venit, primul servit. Vom avea o primă întâlnire pentru a ne cunoaşte, iar dacă ideile noastre vor rezona, vom pune la punct detaliile şedinţei, după care, în altă zi,  vom merge în locaţie/locaţii să realizăm fotografiile. Perechea va primi un cd cu cele mai reprezentative fotografii prelucrate, pentru a le putea printa într-un album pe care să îl aşeze lângă cel de nuntă. Pentru a avea parte de această şedinţă foto, vă rog să îmi trimiteţi un mail cu câteva detalii despre voi, când v-aţi căsătorit, ce pasiuni comune aveţi şi cum vedeţi această şedinţă foto, pe adresa eugen@belivac.ro


Leave a Reply