Vamă, vameş, vămuială

Scandal peste toată ţara, cu tot tacâmul: „breaking news”, „news alert”, burtiere galbene pe ecranul televiziunilor de ştiri, talk-showurile serii dezbat acelaşi subiect. Se vorbeşte cu patos, se vorbeşte invitat peste moderator, moderator peste invitat şi se aruncă multe cuvinte otrăvite, se jigneşte cu uşurinţa cu care îşi înmoaie boturile spurcate în paharele de apă de pe masa studiourilor. Sunt prezenţi lideri politici, lideri de sindicat, analişti politici, editorialişti, care se întrec folosind mijloace din ce în ce mai interesante şi mai perfide să îşi ţipe deontologia şi cinstea pentru prostul care se uită la tembelizor. Nu, nu am greşit, e vorba de TEMBELIZOR, deoarece, uşor, uşor, te transformă în tembel. Se aruncă vini şi se judecă procese în direct, la televizor. Apar acuzatori, care la un moment dat sunt transformaţi în acuzaţi, în mare dispreţ faţă de prostul care se tembelizează în faţa televizorului.

De exemplu, marele lider de sindicat, domnul Vasile Marica, care ţinea lecţii de morală pe la toate televiziunile, îşi urla cauza (e drept că îl ajuta şi vocea) în fiecare seară. Ce s-a întâmplat cu domnul Marica? Unde a dispărut domnul Marica? A, şi pentru că şi presa are rolul ei, DE CE NU ÎL MAI INVITĂ PRESA LA EMISIUNI? Când îşi ţipa lecţiile deontologice, dădea dovadă de „sângencoaie” şi părea că nimeni nu avea cum să îi acopere gura. Era dedicat trup şi suflet cauzei sindicale şi nu concepea să renunţe la luptă. Iar televiziunile, simţind potenţialul telegenic al marelui lider de sindicat îl invitau peste tot. Ce s-a întâmplat acum? Domnul Marica dă dovadă de „coaiensânge”, iar televiziunile caută alte figuri bune de smuls audienţe de la tembeli.

În tot acest haos, benzina se pregăteşte să ajungă pe la 6,5-7,00 RON, după evenimentele nefericite din Orientul Mijlociu, iar guvernanţii noştri nu au somn, strofocându-şi capetele alea seci, cum să obţină voturi pentru toarşu’. Bă se scumpeşte iar benzina, iar fraiericii cu monezile sunt ocupaţi la tembelizor să vadă dacă îl arestează pe Blejnar.

Iar peste toată hărmăiala, doar păsările zboară nestingherite. Şi avioanele…

 


2 Responses to “Vamă, vameş, vămuială”

Leave a Reply