ANTRACT, deja tradiţie

Vorbeam zilele trecute cu un nostalgic al anilor ’80 despre intenţia de a se relua festivalul de muzică „Constelaţii rock”. Nostalgia acelor vremuri, frumuseţea clipelor trăite atunci, când porţia de libertate a spiritului se lua cu pipeta, sunt lucruri îngropate în negura timpurilor. Aşa cum atmosfera Costineştiului sau a Vămii de până la sfârşitul anilor ’90 nu mai poate fi adusă înapoi. Litoralul a fost invadat de piţipoance şi cocalari, iar bunul gust a fost manelizat ireversibil. Mai sunt câteva oaze de normalitate, dar prea puţine pentru nostalgicii care se pare că nu mai au loc pe nicăieri. Revenind la urbea noastră, un festival de „Miss Pitziponcu şi Mister Cocalara”, cu intermezzo-uri manelistico-lăutăreşti, ar rupe uşa lăcaşului gazdă. Eu, unul, am început să mă mulţumesc cu evenimentele muzicale rare, dar intense, din oraşul nostru.

Un astfel de eveniment a început să se repete anual, fără a fi mereu acelaşi,  în Râmnicu Vâlcea, în jurul datei de 8 martie. În această perioadă a anului, formaţia ANTRACT mai pune câte un an în tolba maturităţii artistice şi bucură publicul vâlcean cu câte un concert. Anul acesta, ANTRACT-ul au optat pentru un concept aparte care demonstrează aprecierea de care se bucură, nu numai în rândul publicului iubitor de muzică rock, dar şi în rândul celorlalţi artişti. Vom avea anul acesta un concert ANTRACT & Friends, cu participarea, printre alţii, a unui om cu greutate, atât la propriu, cât şi la figurat, în muzica rock, dar mai ales blues.

Va fi o seara specială, un veritabil mărţişor oferit doamnelor şi domnişoarelor şi un început de tradiţie în Râmnicu Vâlcea. Decât să căutăm potcoave de cai morţi, reînviind festivaluri care nu mai sunt în concordanţă cu oamenii şi locurile, mai bine am aprecia ceea ce avem. Şi avem destule.

Aşadar, duminică, 06 martie 2011, ora 20.00, sala mare a teatrului ANTON PANN din Rm. Valcea va fi gazda concertului ANTRACT & FRIENDS, un „show pe cinste”, după cum promite Bobiţă Cătuşanu, pe blogul său.

Duminică, 6 martie 2011, Sala mare a Teatrului Anton Pann


One Response to “ANTRACT, deja tradiţie”

  • bogdan Says:

    multumesc de info. gasesc si eu un motiv intemeiat acum sa vin in weekend acasa :)))
    sa-l sun pe bobita sa-mi tina si mie un loc in sala ca banuiesc ca o sa fie full

Leave a Reply